Sushi Maki
Sushi Maki is in tegenstelling tot de andere sushi hapjes een lekker verfrissend tussendoortje. De letterlijke vertaling van Maki betekent inpakken. Omdat Sushi Maki wordt opgerold worden ze ook vaak 'rolsushi's' genoemd. Het is net als de gewone Sushi een rijstrol in een plak van zeewier. Deze wordt vervolgens ook opgerold met een bamboematje en in stukjes gesneden. Het enige verschil zijn de aanvullende ingrediënten. Enkele voorbeelden zijn; komkommer, tonijn gemarineerd in sesamolie, krab met chili-saus, paprika en geblancheerde wortel. Deze voegen een aparte smaak toe aan de sushi, zodat ieder sushi hapje een exclusieve smaak heeft.
Sushi Maki als vegetarisch lunchgerecht
Doordat deze vorm van sushi lekker verfrissend is, is dit een ideaal lunchgerecht. Sushi is namelijk relatief gezond, mits er natuurlijk verse vis wordt gebruikt. Ook voor vegetariërs is deze vorm van sushi een goede lunch: in plaats van vis worden er dan alleen groenten in de vulling gebruikt. Ook ei doet het goed. U kunt ook creatiever te werk gaan en kiezen voor mango, beetgare pompoen, mini groene asperges en reepjes rettich. Ook cherry tomaatjes en rode biet zijn een healthy toevoeging aan uw vegetarische sushi gerecht. Tip: smeer een heel dun laagje wasabi op het nori vel voordat u de ingrediënten erop legt. Dat geeft een extra intense smaaksensatie.