Sushi
De laatste jaren veroveren de smaakvolle en gezonde sushi hapjes in snel tempo ons land. Deze van origine japanse specialiteit is verkrijgbaar in diverse tong en oogstrelende varianten waarvoor wij uitsluitend dagverse producten en ingredienten gebruiken
Wat is sushi?
Sushi is een combinatie van japanse rijst met een variatie van vis,ei en groenten. Sushi is erg gezond en rijk aan verschillende voedingsstoffen. Door het gebruik van natuurlijke ingredienten bevat een bordje met 3 stukjes sushi minder dan 3 gram vet. Sushi word gegeten met stokjes of gewoon met uw handen. Bij sushi word sojasaus,wasabi (mierikswortel) en gember geserveerd. Sushi kan naar persoonlijke smaak worden aangevuld met een combinatie van sojasaus en wasabi om de smaak te neutralisen. Gember eten na elke sushi hapje is ook een optie.
Sushi en gezondheid
Sushi wordt door voedingsdeskundigen gezien als evenwichtige en gezonde voeding,omdat het gerecht veel voedingsstoffen bevat,waaronder bepaalde mineralen en vitaminen. Mineralen en vitaminen die bij koken deels verloren zouden gaan.
- Rijst is een uitstekende bron van complexe koolhydraten en voedingsvezels. Voedingsvezels spelen een belangrijke rol bij de spijsvertering, terwijl de koolhydraten energie leveren die langzaam vrijkomt en daarom langer meegaat. Rijst is ook een goede bron van niacine, proteine,thiamine en ijzer.
- Vis en zeebanket. Alle soorten zeebanket bevatten weinig kilojoules,minder kilojoules dan de magerste kip en vlees. Ze vormen ook een uitstekende bron van proteinen en mineralen van top kwaliteit,waaronder jodium, zink, kalium en fosfor. Vis en zeebanket zijn ook rijk aan vitaminen,vooral die uit de B groep. De kleine hoeveelheid vet in vis is rijk aan omega-3-vetzuren,waardoor vis goed voor het hard is. Omega-3-vetzurenuit vis kunnen de vorming van bloedstolsels en het afsluiten van aderen voorkomen en daardoor de kans op een hartaanval verkleinen.
- Nori. Zeewier is een uitstekende bron van jodium, calium en ijzer, die alle drie belangrijk zijn voor het handhaven van een gezonde bloed en botstructuur. Het bevat ook veel vitamine B12 dit maakt sushi tot een waardevolle bron van deze vitamine,die verder allen voorkomt in dierlijke producten.
- Sojabonen leveren de beste proteinen van alle peulvruchten.Ze worden gebruikt om tufo,sojasaus en miso te maken.Omdat sojabonen zetmeel bevatten,hebben ze ook een hoog vetgehalte in de vorm van meervoudige onverzadigde olie. Ze leveren ook voedingsvezels,vitaminen uit de B-groep en een aantal mineralen.
- Wasabi vormt een uitstekende bron van vitamine C.
- Vegetarisch. Sushi bestaat uit bestaat uit een verscheidenheid aan ingredienten naast vis hebben we ook een assortiment vegatarische sushi.
Hoe werkt de boodschappenservice van Getir?
Iedereen kent het wel. Je bent net thuis, en je komt er achter dat je nog iets vergeten bent van de supermarkt. B
> Lees meer over hoe werkt de boodschappenservice van getir?Insideout
De Inside Out sushi, oftewel Urimaki, wordt ook wel de binnenstebuiten sushirol genoemd. Dit komt doordat de rijst a
> Lees meer over insideoutSashimi
Ook voor mensen die niet van rijst houden is er een ideale vorm van sushi, namelijk Sashimi. Deze vorm van sushi bes
> Lees meer over sashimi